Leonard Besseling (1987) begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen. In 2011 studeerde hij succesvol af aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Godfried Hoogeveen (voormalig solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest). Na les te hebben gehad van Bengt Widlund werd hij op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij studeerde bij de cellisten Fred Pot en Floris Mijnders. Als solist speelde Leonard met verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Als remplaçant speelt hij met regelmaat bij het Nederlands Kamerorkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Franse Cercle de l’Harmonie. Ook in kamermuziekverband is Leonard zeer actief, zo speelde hij veelvuldig met Camerata RCO, met het Reizend Muziekgezelschap en met zijn pianotrio ‘Trio 258’. Hij volgde vele cursussen in binnen- en buitenland waaronder het Summit Music Festival in New York, het Sitka Summer Music Festival in Alaska, het Aurora Music Festival in Zweden, de internationale masterclasses in Apeldoorn en het Peter de Grote Festival in Groningen. Buiten zijn actieve bestaan als uitvoerend musicus houdt Leonard zich veelvuldig bezig met het organiseren van uiteenlopende muzikale projecten. Zo is hij medeoprichter en artistiek leider van Club Classique (www.clubclassique.nl). Bovendien maakte hij samen met zijn broer, filmmaker Gijs Besseling, verscheidene muziekdocumentaires. In de zomer van 2017 ruilde Leonard zijn rol achter de schermen voor het eerst in voor die van presentator, in de YouTube-serie Roadtrip la Bohème over operacomponist Giacomo Puccini. Hij bespeelt een cello gebouwd door zijn vader, Matthieu Besseling, vioolbouwer te Amsterdam.


Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

Gwylim Janssens (1985) studeerde piano aan de conservatoria van Rotterdam en Tilburg bij Bart van de Roer en Ton Demmers. Hij was op jeugdige leeftijd reeds prijswinnaar bij diverse concoursen als het Steinway Concours en het Prinses Christina Concours. Hij trad op in vele Europese landen, Israël, Jordanië, de Verenigde Staten, Georgië, Dubai, Chili, Bolivia, Japan, Thailand, Vietnam, Cambodja, Suriname, Ethiopië en Zimbabwe, als solist en kamermusicus, maar voornamelijk met Lestari Scholtes als Pianoduo Scholtes & Janssens. Met dit duo, ontstaan in 2003, maakte Gwylim in 2009 zijn debuut in Carnegie Hall te New York en keerde daar terug in 2012. Het duo trad veelvuldig op in binnen- en buitenland waaronder met, Residentie Orkest, Sinfonia Rotterdam, het Brabants Orkest en het Israel Symphony Orchestra Rishon LeZion. Zij werden uitgeroepen tot Radio4 Talent van het Jaar en wonnen talloze prijzen waaronder de Vriendenkrans van het Concertgebouw, het Concours Musical de France en vele anderen. Samen met Lestari vormt Gwylim de artistieke leiding van het Pianoduo Festival Amsterdam. Het duo genoot de specialistische pianoduo-opleiding aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover bij het Silver-Garburg pianoduo.


Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

De Boliviaans-Braziliaanse violist Eduardo Paredes (1984) begon zijn muzikale studies in Cochabamba voordat hij op 14-jarige leeftijd naar Nederland kwam om zijn studie voort te zetten, dankzij een beurs van de Rotary Club. Hij studeerde bij Hans Scheepers, Ofer Falk, Pinchas Zukerman, Gordan Nikolic en Joan Berkhemer. Kamermuziekonderwijs kreeg hij van de leden van het Parkanyi Quartet, Dmitri Ferschtman, leden van het Alban Berg, Vermeer en Fine Arts Quartet. Als solist en in kamermuziekverband trad Eduardo op in Het Concertgebouw in Amsterdam (Kleine Zaal), Carnegie Hall (Weill Recital Hall) in New York, Wigmore Hall in Londen, en diverse landen in Europa, Zuid- en Noord-Amerika, China en Zuid-Afrika.

Eerder dit jaar was hij finalist van de vermaarde New York Concert Artist World Debut Audition.

 

Eduardo treedt in Europa regelmatig op met zijn pianotrio 'Trio 258', in het Hydra String Quartet en in het Aurora Chamber Orchestra.


Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

Lestari Scholtes (1984) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles. Zij studeerde bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeerde zij met haar pianoduopartner Gwylim Janssens bij het Silver-Garburg Pianoduo aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Met haar pianoduo won zij onder andere het Vriendenkrans Concours, het Internationale Kamermuziek Concours Almere en het Concours Musical de France. Lestari gaf masterclasses aan diverse conservatoria wereldwijd en is regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen. Ze gaf talloze concerten in Nederland en trad daarnaast op in vele Europese landen en Israel, Georgië, de Verenigde Staten (Carnegie Hall), de Verenigde Arabische Emiraten, Zimbabwe, Mongolië, Japan, Thailand, Vietnam, Cambodja, Indonesië, Brunei, Chili, Bolivia en Peru. Ook trad zij op met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Brabants Orkest, Holland Symfonie Orkest, Domestica Rotterdam en het Israel Symphony Orchestra. Sinds 2014 heeft zij haar eigen kamermuziekserie ‘Vrienden van de Kamermuziek’ in de Amstelkerk te Amsterdam. Samen met violist Eduardo Paredes en cellist Leonard Besseling vormt zij TRIO 258. Lestari is samen met Gwylim Janssens oprichter en artistiek-zakelijk leider van het Pianoduo Festival Amsterdam. Ook is zij programmeur van het Grachtenfestival. 


Het Kamermuziekfestival Schoorl wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Pianoduo Scholtes-Janssens, de Vrienden van het Kamermuziekfestival Schoorl en Maene Piano's.