Programma en kaartverkoop

Hieronder vindt u een overzicht van de concerten van het Kamermuziekfestival Schoorl 2019.

De zaal gaat een half uur voor aanvang open. U kunt aan de kassa met pin of contant geld betalen. 


Geen concert missen? Bestel dan nu een voordelige passe-partout!

 

Met een Kamermuziekfestival Schoorl passe-partout heeft u toegang tot alle concerten van het festival en bespaart u flink op uw toegangskaarten! Voor slechts 62,50 euro bent het het hele festival welkom, met uitzondering van het DuoDinerConcert. Jongeren en studenten tot 27 jaar betalen slechts 42,50 euro voor een passe-partout.

 

Bestel hier uw passe-partout 


Vrijdag 7 juni - 19:00 uur: DuoDinerConcert 

M. Ravel: Ma mère l’oye

C.M. von Weber: Duo Concertante  
E. Bloch: Nigun
A.Waxman: Carmen Fantasy

Heleen Oomen klarinet
Eduardo Paredes viool

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Reserveer nu uw tickets via info@merlet.nl o.v.v. Dinerconcert.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van Merlet. 

 

Vier topwerken uit het kamermuziekrepertoire worden afgewisseld met culinaire hoogtepunten. Een concert in samenwerking met Hotel-Restaurant Merlet, een sterrenrestaurant naast de Kerk Schoorl, de hoofdlocatie van het festival. Met een knipoog naar het eerste DuoDinerConcert in 2017 presenteert het festival nu een concert met enkel duo’s, maar dan in verschillende bezettingen. Voor het eerst zal tijdens het dinerconcert ook andere kamermuziek dan pianoduomuziek te horen zijn. Met drie vooraanstaande en aansprekende duowerken voor respectievelijk pianoduo, viool-piano en klarinet-piano geniet u van een afwisselend concert waarin sprookjes, lyriek en virtuositeit de leidraad vormen.

 

Op het podium hoort u de opkomende klarinettiste Heleen Oomen, vioolvirtuoos Eduardo Paredes en de leden van het Pianoduo Scholtes & Janssens. Merlet zorgt voor een prachtig aangeklede dinerzaal en een op de muziek afgestemd menu. 


Pinksterarrangement!

Heeft u zin in een Pinksterweekend vol muziek en ontspanning? Boek dan het speciale arrangement bij Merlet!

U krijgt dan het volgende: 

  • Ontvangst met een kopje Nespresso koffie of thee en gebak
  • Een 4-gangen muziekdiner in de Lounge met werken van Ravel, Weber, Bloch en Waxman
  • Een overnachting inclusief ontbijt
  • Gebruik van zwembad, sauna, stoomcabine, fitness en fietsen

U reserveert het arrangement vanaf 138,50 euro per persoon, exclusief 2,50 euro per persoon toeristenbelasting.

Neem graag contact op via info@merlet.nl of telefonisch via 072-5093644.


Zaterdag 8 juni - 14:00 uur: Open Podium

 

Amateurmusici- en ensembles van alle leeftijden en niveaus kunnen zich aanmelden voor het Open Podium! Hoe voelt het om op een echt concertpodium te staan? Hoe voelen de toetsen van een prachtige Steinway vleugel? Hoe is het om voor te spelen voor een echt publiek?

Gratis toegang!

Geef je nu op voor het Open Podium! Lees hier meer over hoe u zich kunt aanmelden. 


Zaterdag 8 juni - 15:00 uur:  

Workshop Klassieke Muziek

 

Eduardo Paredes viool

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €8,00

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €6

 

 

Bestel hier uw tickets voor de Workshop Kamermuziek

 

(Gevorderde) amateurkamermuziekensembles en solisten krijgen les van musici van het Kamermuziekfestival Schoorl. Hoe kan ik thuis studeren? Wat zijn mijn sterke en minder sterke punten? Hoe wordt je nou echt één als ensemble? En hoeveel vrijheden kan je juist nemen? Welke balans zou goed zijn tussen de strijkers en piano? Wie leidt er eigenlijk? Tijdens de Workshop Klassieke Muziek worden deze en vele andere vragen beantwoord. 

 

Geef je nu op voor de workshop! Lees hier meer over hoe u zich kunt aanmelden. 


Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

Zaterdag 8 juni - 20:15 uur: 
Trio 258
 speelt magistrale pianotrio's

L. van Beethoven: Pianotrio opus 1 nr. 1
L. van Beethoven: Allegretto opus 70 nr. 2

M. Bruch: 8 Stücke opus 83

 

Eduardo Paredes viool

Leonard Besseling cello

Lestari Scholtes piano

 

Normaal tarief: €21,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar: €16,-

 

Bestel hier uw tickets voor Trio 258

Trio 258 keert terug naar het Kamermuziekfestival Schoorl! Op deze avond brengen de drie musici een programma vol beleving, passie en verrassingen. De Duitse componist Max Bruch had geen makkelijk leven. Hoewel hij een uitgebreide selectie aan kamermuziekrepertoire schreef werd hij door collegacomponisten als Brahms en Schumann nooit echt als volwaardig aangezien. Alleen zijn Vioolconcert werd ontzettend populair. Pas na zijn dood kregen ook werken als zijn Acht Stücke opus 83 een plek op het podium. Bruch schreef deze acht korte, romantische werken voor zijn zoon, klarinettist Max Felix. Vandaag hoort u de versie voor pianotrio. Beethoven’s trio’s zijn daarentegen veel gehoorde werken. Zijn eerste pianotrio werd in Beethoven’s tijd al zeer goed ontvangen door het publiek en zijn muzikale collega’s. Het trio heeft Mozartiaanse invloeden, maar ook grillige invloeden van Haydn. In de lyrische delen hoor je al een vooruitblik op de ‘volwassen’ Beethoven. 


Zondag 9 juni - 15:00 uur: 

Familieconcert 'DierenCarnaval!'

 

Lidewij Mahler verteller

Lestari Scholtes piano
Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €11,-

 

Bestel hier uw tickets voor Dierencarnaval

  

Actrice Lidewij Mahler neemt je samen met Pianoduo Scholtes & Janssens mee naar de wereld van de dieren, waar niet koning Willem-Alexander, maar Koning Leeuw de dienst uitmaakt, waar schildpadden langzaam dansen en waar ezels voluit balken.

 

Wist jij al dat je dierengeluiden na kunt doen op de piano? Componisten gebruikten vaak dierengeluiden in hun muziek, bijvoorbeeld om de rust van de natuur uit te beelden. Camille Saint-Saëns was een beroemde Franse componist. Toen hij op een keer moe was geworden van de vele concerten die hij had gegeven, rustte hij uit in de natuur. Hij pakte een pen en muziekpapier en verzon wat korte, grappige muziekstukjes over de dieren: een vis, een olifant, een leeuw en meer dieren. Vooral zijn portret van de zwaan is heel bekend geworden. Maar ook deelde hij een plaagstootje uit naar zijn pianospelende vrienden: hij schreef een stukje over beginnende pianisten die oefeningen doen. Saint- Saëns schreef het “Carnaval der dieren” puur voor de lol, maar nu is het een van zijn bekendste muziekstukken! Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 


Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

Zondag 9 juni - 20:15 uur: Meesters van de Romantiek

 

F. Schubert: Strijktrio in Bes D581

R. Schumann: Fantasiestücke opus 73

J. Brahms: Hoorntrio

 

Edward Peeters hoorn

Eduardo Paredes viool
Adriaan Breunis altviool

Leonard Besseling cello

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €21,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €16

 

Bestel hier uw tickets voor Meesters van de Romantiek

 

Wegdromen bij de mooiste romantische muziek. Met een bijzondere hoofdrol voor de hoorn, een weinig gehoord instrument binnen de klassieke kamermuziek. Het concert start met het vierdelige strijktrio in Bes van Schubert, waarin de goudeerlijke en betoverende stem van Schubert volop te horen is. Hij schreef hoofdrollen voor alle drie de instrumenten in dit prachtige en uitdagende trio. Schumann’s romantische Fantasiestücke schreef hij in 1849, een van zijn meest productieve jaren als componist, waarin hij vooral veel kamermuziekwerken schreef. Het werk kan vooral zowel door klarinet, viool, altviool of cello met piano worden gespeeld. Vanavond hoort u de versie voor cello en piano: lyrisch en vol technische hoogstandjes. Het Hoorntrio van Schumann’s goede vriend Johannes Brahms werd geschreven voor de zeer ongebruikelijke combinatie van hoorn, viool en piano. Brahms schreef het werk na het overlijden van zijn moeder en was daardoor duidelijk geëmotioneerd in zijn compositie. De openingsmelodie van de hoorn kwam in zijn hoofd op tijdens een zomerwandeling. Verder verwerkte hij er veel volksdansen en liederen in. Met deze muziek waan je je even in een andere wereld... 


Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

Maandag 10 juni - 15:00 uur:  Slotconcert 'Ongehoord Mooi'
 

M. Bruch: Pianokwintet

W. Bergsma: Fantastic Variations on a theme from Tristan

S. Rachmaninoff: Six morceaux opus 11 

 

Rada Ovcharova viool

Eduardo Paredes viool

Emlyn Stam altviool

Willem Stam cello

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €21,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €16,-

 

Bestel hier uw tickets voor 'Ongehoord Mooi'

Een slotconcert met zelden gehoorde werken, die zeker een plek op het podium verdienen. Max Bruch was een romanticus ten top, en tegelijkertijd een moeilijke man in de omgang. Zijn weinig gespeelde pianokwintet schreef hij voor een van zijn weinige vrienden, Andrew Kurtz, een advocaat, wiens grote liefde eigenlijk de piano was. Een prachtig, stormachtig werk waarin de vijf instrumenten voortdurend met elkaar in gesprek zijn. De Amerikaanse componist Bergsma schreef zijn Fantasic Variation on a theme from Tristan voor een van de allergrootste altvioollegende’s ooit, Willam Primrose. Over het haast duivelse werk zei hij: ‘This is a hard-edged, modernist transmutation of a theme’. Zowel de altviool als de piano worden enorm uitgedaagd. Het concert, en daarmee ook het festival, wordt traditiegetrouw afgesloten door de artistieke leiding, Lestari Scholtes & Gwylim Janssens. Samen spelen zij een jeugdwerk van Sergei Rachmaninoff, zijn Six Morceaux opus 11. Zes pareltjes, allen zeer verschillend van karakter. Soms haast niet te herkennen als Rachmaninoff, en soms hoor je al flarden van de grote componist die zoveel geniale pianowerken schreef. 


Het Kamermuziekfestival Schoorl wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Pianoduo Scholtes-Janssens, de Vrienden van het Kamermuziekfestival Schoorl, Maene-Ypma Piano's, Stg. Fonds voor de Geld- en Effectenhandel, het August Fentener van Vlissingen Fonds en Hotel-Restaurant Merlet.