Programma en kaartverkoop

In 2021 presenteert het Kamermuziek Festival Schoorl een feestelijk Zomeravondconcert met vier jonge topmusici. Het concert wordt tweemaal uitgevoerd op 3 juli. In verband met de coronamaatregelen zijn er slechts 26 kaarten per concert te verkrijgen. Wees er snel bij!

 

De zaal gaat 20 minuten voor aanvang open. U kunt alleen online kaarten bestellen. Aan de deur worden geen kaarten verkocht. 


Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp

Zaterdag 3 juli - Zomeravondconcert
19:00 - 20:00 uur (uitverkocht) & 21:00 - 22:00 uur

 

W.A. Mozart: 10 variaties op 'Unser dummer Pöbel meint'

F. Schubert: Fantasie in f D940 voor piano quatre-mains

D. Shostakovich: Pianotrio nr. 2


Eduardo Paredes viool
Leonard Besseling cello
Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

Normaal tarief: €23,00

Jongeren/studenten tot 27 jaar: €17,50

 
Het concert van 19:00 uur is uitverkocht

 

Laatste kaarten! 

Bestel hier uw tickets voor het concert van 21:00 uur

 

 

Geniet op deze zomerse avond van drie highlights uit het kamermuziekrepertoire! De avond begint met Mozart's  variaties op een thema uit Gluck's opera 'Die Pilgrime von Mekka'. Mozart bedacht deze variaties tijdens een spontaan tijdens een concert in 1793. De tien variaties zitten vol humor, lyriek en virtuositeit. Vervolgens speelt Pianoduo Scholtes & Janssens Schubert's meest geliefde quatre-mains werk, zijn Fantasie in f. Het duo nam het werk tijdens de lockdown op cd op, en onlangs verscheen deze bij Challenge Records International. "They breathe together, agree on relative dynamics and tonal colour and understand the balance of the textures.", schreef BBC Music Magazine over de opname, en bekroonde de cd met 4 sterren. De avond wordt besloten met Shostakovich aangrijpende 2e pianotrio. De Russische componist dit pianotrio, dat hij schreef in 1944, op aan zijn goede vriend Ivan Sollertinsky, professor aan het Conservatorium van Leningrad, die dat jaar op slechts 41-jarige leeftijd overleed. "Ik ben hem veel dank verschuldigd voor mijn hele ontwikkeling. Zonder hem te leven zal ondraaglijk moeilijk zijn." schreef Shostakovich over hem. 


Maatregelen in verband met Covid-19


Het Kamermuziek Festival Schoorl houdt zich vanzelfsprekend aan de voorgeschreven maatregelen rondom Covid-19 van de overheid. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

  • Aan de deur worden geen kaarten verkocht. U kunt uw toegangskaarten alleen via de website bestellen. Kunt u niet via iDeal betalen? Neem dan contact met ons op. 
  • De zaal gaat 20 minuten voor aanvang open.
  • Aan de deur zal een gezondheidscheck worden gedaan.  
  • Het is niet meer verplicht om binnen een mondkapje te dragen.
  • In totaal mogen er inclusief musici niet meer dan 30 mensen aanwezig zijn in de kerk.
  • Van publiek, musici en medewerkers wordt gevraagd om 1,5 meter afstand te houden van elkaar in de kerk. De zitplaatsen worden hier op ingedeeld. Komt u met een gezinslid of iemand met wie u samenwoont? Dan kunt u plaats nemen naast elkaar.
  • Er is desinfecterend middel aanwezig voor uw handen in de kerk. Was alstublieft thuis uw handen voordat u naar het concert komt.
  • De concerten duren een uur minuten en hebben geen pauze. Er wordt dit jaar geen koffie en thee geschonken.  
  • Het Zomeravondconcert wordt tweemaal gespeeld; om 19:00 en om 21:00 uur.
  • Als de overheid besluit dat de versoepelingen weer worden ingetrokken dan zijn we alsnog genoodzaakt de concerten te moeten annuleren, verplaatsen of te laten plaatsvinden in een andere vorm. Mocht u al kaarten gekocht hebben, dan kunt u ervoor kiezen om uw geld terug te vragen of uw kaartjes te doneren aan het festival en zijn musici. 

Het Kamermuziekfestival Schoorl wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Pianoduo Scholtes-Janssens, de Vrienden van het Kamermuziekfestival Schoorl en Maene Piano's.