Programma en kaartverkoop

Hieronder vindt u een overzicht van de concerten van het Kamermuziekfestival Schoorl.

De zaal wordt een half uur voor aanvang geopend. Let op! Er is geen pinautomaat aanwezig.


Geen concert missen? Bestel dan nu een voordelige passe-partout!

 

Met een Kamermuziekfestival Schoorl passe-partout heeft u toegang tot alle concerten van het festival en bespaart u flink op uw toegangskaarten! Voor slechts 60 euro bent het het hele festival welkom, met uitzondering van het DinerConcert. Jongeren en studenten tot 27 jaar betalen slechts 40 euro voor een passe-partout.

 

Bestel hier uw passe-partout 


Vrijdag 2 juni - 19:00 uur: Dinerconcert 'Historical Highlights'

F. Schubert: Fantasie in f D940
M. Ravel: Boléro
M. Moessorgski: Schilderijententoonstelling (arr. piano vier handen P. Swerts)

 

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €65,-

Concert inclusief viergangendiner

 

Reserveer tickets voor het DinerConcert via info@merlet.nl o.v.v. Dinerconcert.
Neem ook een kijkje op de website van Grand Café Merlet. 

 

 

Drie ijkpunten uit het klassieke muziekrepertoire worden afgewisseld met culinaire hoogtepunten. Een concert in samenwerking met sterrenrestaurant Merlet. Schubert schreef zijn Fantasie in f aan het einde van zijn korte leven, toen hij al drie dikke bundels vol piano quatre-mains repertoire had gecomponeerd. Zijn liefde voor dit genre kwam mede dankzij zijn aantrekkelijke pianostudentes, met wie hij dankzij deze werken achter één vleugel kon kruipen. De Fantasie in f schreef hij naar aanleiding van een onbeantwoorde liefde. Het is misschien wel zijn meest geliefde werk, vol lyriek, donkere gevoelens en charme. De Boléro van Ravel is een van de meest bekende werken uit de klassieke muziekgeschiedenis. Ravel schreef deze Spaanse dans voor de in die tijd befaamde ballerina Ida Rubinstein. Slecht één melodie wordt opnieuw herhaald, waarin een groot crescendo van 15 minuten lang leidt naar het overweldigende slotakkoord. Na het hoofdgerecht wordt men meegenomen naar de wereld van Moessorgski’s Schilderijententoonstelling, gebaseerd op de kunstwerken van zijn goede vriend en schilder Viktor Hartmann. Op deze avond de zelden uitgevoerde versie voor piano vier handen.


 Zaterdag 3 juni - 15:00 uur: Workshop Kamermuziek
Let op! gewijzigde aanvangstijd!

 

Eduardo Paredes viool

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €7,50

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €5

 

Bestel hier uw tickets voor de Workshop Kamermuziek

 

(Gevorderde) amateurmusici krijgen les van musici van het Kamermuziek Festival Schoorl. Hoe wordt je nou echt één als ensemble? En hoeveel vrijheden kan je juist nemen? Welke balans zou goed zijn tussen de strijkers en piano? Wie leidt er eigenlijk? Allemaal vragen die musici vaak krijgen van gepassioneerde amateurmusici. Tijdens de Workshop Kamermuziek worden deze en vele andere vragen beantwoord door leden van het Pianoduo Scholtes & Janssens en vioolvirtuoos Eduardo Paredes.

 

Wilt u zelf meedoen? Dat kan! Geef u vóór 20 mei op. Stuur een motivatie, korte biografie van uw ensemble en programmavoorstel in via info@kamermuziekschoorl.nl. U hoort in de week van 22 mei of u geselecteerd bent voor de workshop. Deelname kost €150 euro per ensemble. 


Foto: Gijs Besseling
Foto: Gijs Besseling

Zaterdag 3 juni - 20:15 uur: TRIO 258

A. Pärt: Mozart-Adagio

J. Haydn: Zigeunertrio

S. Rachmaninoff: Pianotrio Élégiac nr. 2 

 

Eduardo Paredes viool

Leonard Besseling cello

Lestari Scholtes piano

 

Normaal tarief: €20,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €15

 

Bestel hier uw tickets voor TRIO 258

 

De uitvoeringen van TRIO 258 staan voor belevenis, durf en intensiteit, geïnspireerd door oude meesters als Jascha Heifetz en Arthur Rubinstein. De verstilde klanken van Pärt gaan over in de speelsheid en virtuositeit van Haydn. Na de pauze het zelden gespeelde tweede pianotrio van Sergei Rachmaninoff, dat hij schreef in zijn twintigste levensjaar, nadat zijn goede vriend en mentor Tchaikovski was overleden. Rachmaninoff liet zich duidelijk door het grootste pianotrio van Tchaikovsky inspireren; groots en melancholisch, volop droefenis en smart. Net zoals Tchaikovski schreef Rachmaninoff ‘To the memory of a great man’ boven de eerste maten van het trio.


Zondag 4 juni - 15:00 uur: Familieconcert 'Hans & Grietje'

 

Tamar Niamut Grietje

Ellen van Beek Hans

Jeroen de Vaal de Heks

Pianoduo Scholtes & Janssens

 

Normaal tarief: €10,-

 

Bestel hier uw tickets voor Hans & Grietje

 

 

Een spannende familievoorstelling! Hans en Grietje stuiten in het bos al wandelend en dansend op het snoephuisje van de boze heks. Overal liggen taarten, snoepjes en koekjes. Ze kunnen zich niet beheersen en beginnen naar hartenlust te snoepen. Krijgt de heks ze te pakken of zijn ze haar te slim af?

Een samenwerking tussen drie Nederlandse topzangers en het Pianoduo Scholtes & Janssens. Een sprookjesachtige setting, prachtige muziek van Engelbert Humperdinck en een spannend verhaal maken deze voorstelling tot een bijzondere belevenis. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.


Zondag 4 juni - 20:15 uur: Mozart Minded


W.A. Mozart: Klarinetkwintet KV581

P. Glass: Strijkkwartet nr. 2 ‘Company’

J. Brahms: Klarinettrio opus 114

 

Heleen Oomen klarinet

Sjaan Oomen viool

Eduardo Paredes viool

Joël Waterman altviool

Leonard Besseling cello

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €20,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €15

 

Bestel hier uw tickets voor Mozart Minded

 

Dat Mozart’s geestdrift en talloze composities componisten als Poulenc, Ravel en Schubert inspireerden is bij vele muziekliefhebbers bekend. Zijn invloed op componisten als Philipp Glass en Johannes Brahms wordt minder vaak naar voren gebracht. ‘De componisten die ik het meest heb bestudeerd zijn de mensen aan wie ik het meeste denk in mijn leven - Mozart en Bach’, aldus Philipp Glass, die zichzelf ook een classicist noemt. Van hem zijn tweede meditatieve strijkkwartet. Daarnaast twee grootse kamermuziekwerken waarin de klarinet centraal staat: Mozart’s magnifieke klarinetkwintet en een van Brahms’ minder vaak uitgevoerde trio’s, zijn uitdagende klarinettrio.


Maandag 5 juni - 15:00 uur: 
Slotconcert 'Stanislavski Quartet ft. Pianoduo Scholtes & Janssens

F. Schubert / R. Dünser: Grande Sonate voor strijkkwartet en piano vier handen (Nederlandse première)

L. van Beethoven: Strijkkwartet opus 59 nr. 3

M. Ravel: Rapsodie Espagnole

 

Rada Ovcharova viool

Eduardo Paredes viool

Emlyn Stam altviool

Willem Stam cello

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €20,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €15

 

Bestel hier uw tickets voor het Slotconcert

 

Een concert waarin Nederland, Brazilië, Bolivia, Bulgarije en Canada zich verenigen op het podium. Het Stanislavsky Quartet bestaat uit vier internationale musici met een thuisbasis in Nederland. Op de laatste festivaldag staat dit bijzondere kwartet op het podium met Pianoduo Scholtes & Janssens. De Oostenrijkse componist Richard Dünser bewerkte Schubert’s charmante Grande Sonate voor piano vier handen naar twee versies: piano vier handen met strijkorkest en piano vier handen met strijkkwartet. Beide versies zijn inmiddels een groot succes in landen als Duitsland en Oostenrijk. Tijdens dit concert zal de versie voor piano vier handen en strijkkwartet zijn Nederlandse première beleven. Het festival eindigt spectaculair met een laat strijkkwartet van Beethoven en Ravel’s zinderende Rapsodie espagnole.


Het Kamermuziekfestival Schoorl wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, de Hofstee Stichting, de MAOC Gravin van Bylandt Stichting, de Stg. Gillius Hondius en Restaurant & Hotel Merlet.

De Steinway & Sons concertvleugel wordt geleverd door Ypma Piano’s – Steinway Center Nederland.