Programma en kaartverkoop

Hieronder vindt u een overzicht van de concerten van het Kamermuziekfestival Schoorl 2018.

De zaal wordt een half uur voor aanvang geopend. Let op! Er is geen pinautomaat aanwezig.


Geen concert missen? Bestel dan nu een voordelige passe-partout!

 

Met een Kamermuziekfestival Schoorl passe-partout heeft u toegang tot alle concerten van het festival en bespaart u flink op uw toegangskaarten! Voor slechts 60 euro bent het het hele festival welkom, met uitzondering van het DinerConcert. Jongeren en studenten tot 27 jaar betalen slechts 40 euro voor een passe-partout.

 

Bestel hier uw passe-partout 


Vrijdag 18 mei - 19:00 uur: DuoDinerConcert 

F. Mendelssohn: Lieder ohne Worte (selectie)
E. Satie: La belle excentrique
I. Stravinsky: Petroesjka (selectie)

 

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Concert inclusief viergangendiner voor €69,- p.p.

 

Reserveer tickets voor het DinerConcert via info@merlet.nl o.v.v. Dinerconcert. Neem ook een kijkje op de website van Grand Café Merlet. 

  

Drie topwerken uit het pianoduorepertoire worden afgewisseld met culinaire hoogtepunten. Een concert in samenwerking met Hotel-Restaurant Merlet, een sterrenrestaurant naast de Protestantse Kerk Schoorl, de hoofdlocatie van het festival. Stravinsky’s Petroesjka is een van de meest geliefde balletten uit de klassieke muziekgeschiedenis. Het verhaal gaat over drie poppen, waaronder Petroesjka, die tot leven worden gewekt door een magiër tijdens een Russisch feestfestijn eind 18e eeuw. Een aangrijpend sprookje over liefde en magie. Stravinsky bewerkte zelf zijn ballet voor piano vier handen. Daarnaast de prachtige liederen zonder woorden van Mendelssohn; korte juweeltjes die direct tot het hart spreken. Het slotstuk is de elegante danssuite La belle excentrique van Eric Satie. 


Zaterdag 19 mei - 14:00 uur: Open Podium

 

Amateurmusici- en ensembles van alle leeftijden en niveaus kunnen zich aanmelden voor het Open Podium! Hoe voelt het om op een echt concertpodium te staan? Hoe voelen de toetsen van een prachtige Steinway vleugel? Hoe is het om voor te spelen voor een echt publiek?

Gratis toegang!

Het Open Podium gaat niet door. U bent van harte welkom bij de workshop om 15:00 uur!


 Zaterdag 19 mei - 15:00 uur: Workshop Klassieke Muziek

 

Eduardo Paredes viool

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €7,50

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €5

 

Bestel hier uw tickets voor de Workshop Kamermuziek

 

(Gevorderde) amateurmusici en studenten krijgen les van musici van het Kamermuziek Festival Schoorl. Op het programma staan werken van Chopin, Schubert en Beethoven. 

 


Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek

Zaterdag 19 mei - 20:15 uur: Mozart & Martinu

 

W.A. Mozart: Fluitkwartet in D KV 285

F. Poulenc: Sonate voor fluit en piano
B. Martinu: Pianokwartet 

 
Ilonka Kolthof dwarsfluit

Eduardo Paredes viool
Adriaan Breunis altviool

Leonard Besseling cello

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €20,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar: €15,-

 

Bestel hier uw tickets voor Mozart & Martinu

Twee grotere tegenpolen uit de klassieke muziek kan men bijna niet bedenken: Mozart en Martinu. Mozart de sociale grappenmaker en de autistische Martinu. Tijdens dit concert hoort u de lieflijke en energieke klanken van Mozart’s prachtige Fluitkwartet in D. Het meeslepende Adagio uit het kwartet is geïnspireerd op een romantisch troubadourslied. Ook Martinu liet zich inspireren door volksmuziek en troubadours, maar op hele andere manier: hij gebruikte volksmuziek uit zijn land om zijn eigen manier van expressionisme, ritmiek en drama verder uit te werken. Zijn indrukwekkende pianokwartet is zowel lyrisch en kleurrijk, als dramatisch en expressief. Naast Mozart en Martinu hoort u een schakel tussen deze twee componisten, de Sonate voor fluit en piano van Francis Poulenc. Poulenc was een groot bewonderaar van Mozart en liet dat duidelijk in zijn muziek naar voren komen. Martinu liet zich op zijn beurt juist weer inspireren door het kleurenpallet van Poulenc. 


Zondag 20 mei - 15:00 uur: Familieconcert 'Peter & de Wolf'

 

Joep Onderdelinden verteller

Pianoduo Scholtes & Janssens

 

Normaal tarief: €10,-

 

Bestel hier uw tickets voor Peter & de Wolf

  

Het spannende sprookje van Peter & de Wolf! Joep Onderdelinden neemt jong én oud mee naar de wereld van dieren, natuur en muziek.

Wie is er niet opgegroeid met Peter & de Wolf? Het verhaal én de muziek van Sergej Prokofjev werden al snel na de première wereldberoemd. Hij schreef het stuk in opdracht van het kindertheater in Moskou, om de Russische kinderen kennis te laten maken met muziek. Het verhaal gaat over de jongen Peter die zonder toestemming uit de tuin van zijn opa loopt, terwijl er buiten wolven rondlopen. Opa roept hem net op tijd terug de tuin in, want daar komt de wolf al aan... Met zijn donkere ogen loert hij naar een vogel, een eend en een kat. Welke van de drie zal er in zijn buik eindigen? En loopt het voor Peter en zijn opa allemaal goed af?

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 


Zondag 20 mei - 20:15 uur: TRIO 258

 

F. Mendelssohn: Pianotrio nr. 1
B. Smetana: Pianotrio in d 

 

Eduardo Paredes viool

Leonard Besseling cello

Lestari Scholtes piano

 

Normaal tarief: €20,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €15

 

Bestel hier uw tickets voor TRIO 258

Na het succes van het concert van TRIO 258 tijdens het vorige festival keren Eduardo, Leonard en Lestari weer terug naar het festival!

U hoort twee pianotrio’s in d mineur. Mendelssohn componeerde zijn eerste pianotrio in 1839 en het is vandaag de dag één van zijn meest populaire werken voor kamermuziek. Schumann schreef over het trio: ‘dit is het absolute meestertrio van deze tijd. Het is een uitzonderlijk goed gecomponeerd werk waar onze kleinkinderen en achterkleinkinderen nog veel plezier aan zullen beleven’. De Tsjechische componist Smetana schreef zijn enige pianotrio toen hij nog maar 31 was en droeg het werk op aan zijn oudste dochtertje die op 4-jarige leeftijd was overleden aan roodvonk. Naast Tsjechische volksmuziek en romantiek komen rauw en weemoed duidelijk naar voren in dit grootse werk. 


Maandag 21 mei - 15:00 uur: 
Slotconcert 'Stanislavski String Quartet en Pianoduo Scholtes & Janssens'

F. Mendelssohn: Andante uit ‘Octet opus 20’ (arr. voor strijkkwartet en piano vier handen door Burchard)

D. Milhaud: Pianokwintet

W.A. Mozart: Pianokwartet in g

F. Schubert: Strijktrio

A. Rosenblatt: Concertino on two Russian themes 

 

Rada Ovcharova viool

Eduardo Paredes viool

Emlyn Stam altviool

Willem Stam cello

Lestari Scholtes piano

Gwylim Janssens piano

 

Normaal tarief: €20,-

Jongeren/studenten tot 27 jaar:  €15,-

 

Bestel hier uw tickets voor het Slotconcert


Zes topmusici van over de hele wereld verenigen zich op het podium van de Kerk in Schoorl: de leden van het vooraanstaande Stanislavksi String Quartet en die van het Pianoduo Scholtes & Janssens. In dit concert komen bijna alle combinaties aan bod die mogelijk zijn met zes musici, waarin het concert begint met een prachtige, maar zelden gespeelde bewerking van Mendelssohn’s bekende Octet, en eindigt met de artistiek leiders van het festival met zijn tweeën achter de vleugel in het recent gecomponeerde (2011) Concertino on two Russian themes van de Rus Alexander Rosenblatt. Daartussen pareltjes uit de kamermuziekliteratuur: het zelden gespeelde Pianokwintet van de Fransman Milhaud, het beroemde pianokwartet in g van Mozart en Schubert's ontroerende Strijktrio in Bes. 


Het Kamermuziekfestival Schoorl wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Pianoduo Scholtes-Janssens, Hotel-Restaurant Merlet, de MAOC Gravin van Bylandt Stichting, de Gemeente Bergen de Hofstee Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. 

De Steinway & Sons concertvleugel wordt geleverd door Ypma Piano’s – Steinway Center Nederland.